ΝΕΑ


Στα εργαστήρια πολιτικής ζύμωσης του Β-Fest ,στην Καλών Τεχνών, μια απο τις θεματικές για την Παρασκευή 29 Μαϊου είναι ο αστικός χώρος.

Κάλεσμα για περιήγηση και συνέλευση στο Πεδίο του Άρεως, Κυριακή 31 Μαϊου 5:00μμ (άγαλμα Κωνσταντίνου).
Πρωτοβουλία κατοίκων και αλληλέγγυων ενάντια στην ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως



Wednesday, March 25, 2009

καλεσμα για συσταση συνέλευσης πρωτοβουλίας πολιτών Χολαργού - Υμηττός


Μετά την ''λύση'' που δόθηκε στο μείζων κυκλοφοριακό πρόβλημα της μητρόπολης μας με την αττική οδό και την περιφερειακή Υμηττού και εις το όνομα τις ανάπτυξης (κατ ευφημισμό βιώσιμη ανάπτυξη) έρχεται τώρα η συνέχεια τις καθημερινής καταλήστευσης των ζωών μας αλλά και των ελεύθερων μη ελεγχόμενων χώρων πρασίνου με ένα άλλο μεγάλο έργο. Το ΥΠΕΧΩΔΕ - Οργανισμός Αθήνας (ΟΑ) με σχέδιο προεδρικού διατάγματος (ΠΔ) που απέστειλε σε όλους τους δήμους περιμετρικά του Υμηττού και εμπλεκόμενους φορείς καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων να διατυπώσουν τις θέσεις τους στην τροποποίηση του ισχύοντος Π.Δ. «περί καθορισμού ζωνών ρυθμίσεως και προστασίας του Υμηττού». Στη μετατροπή, δηλαδή, του ορεινού όγκου του Υμηττού σε περιαστικό πάρκο μέχρι τις 2/4/2009 – ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέα επέκταση της περιφερειακής Υμηττού.


Αντί το σχέδιο νόμου να προσανατολίζεται στην κατεύθυνση της απόλυτης προστασίας του ορεινού όγκου, διασφαλίζοντας τον δασικό του χαρακτήρα, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και την «ελεγχόμενη δόμηση» κτιριακών εγκαταστάσεων αναψυχής, πολιτισμού, εκπαίδευσης, νοσοκομείων, εγκαταστάσεων ενέργειας (ΔΕΗ και ΔΕΠΑ) όπως -φυσικά- και οδικά έργα.

Στο σχέδιο Π.Δ. καθορίζονται νέα όρια ζωνών προστασίας και νέες χρήσης γης. Συγκεκριμένα αντί των ισχυόντων ζωνών Α & Β που ισχύουν προτείνονται :

Ζώνες Α1 και Α2

Ζώνες Β1, Β2, Β3 η ζώνη Β4 (Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή)

Ζώνη Ε1 ( Κορυφή Υμηττού – Πάρκο κεραιών Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης)

Ζώνες Ε2 ( Νεκροταφεία)

Στο άρθρο 3 του νέου Π.Δ. περιγράφονται μια σειρά από χρήσεις γης και έργα που επιτρέπονται σε όλες τις παραπάνω ζώνες (Α1,Α2,Β1,Β2,Β3 & Β4)

  • Δημόσια έργα προστασίας της χλωρίδας και πανίδας
  • Έργα αντιπυρικής προστασίας
  • Υπόγειες Υδατοδεξαμενές
  • Εγκαταστάσεις μετεωρολογικών και γεωδυναμικών σταθμών

Καθώς επίσης και εγκαταστάσεις

  • ενέργειας (ΔΕΗ και ΔΕΠΑ)
  • ύδρευσης, αποχέτευσης και
  • μεταφορών (οδικά έργα)

στη ζώνη Α1 και Α2, ζώνες υποτιθέμενης απόλυτης προστασίας επιτρέπεται η ανέγερση αναψυκτηρίων, ενώ στις Β επιτρέπεται επίσης ανέγερση αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας και εκπαιδευτηρίων. Στη ζώνη Β1 επιτρέπεται ακόμα και η δόμηση νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, διδακτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων και εν γένει κτιρίων προς εξυπηρέτηση ανάλογων ευαγών σκοπών.

Η αστική εξάπλωση των τελευταίων δεκαετιών μας έχει οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση. Δεν χρειαζόμαστε άλλα έργα ανάπτυξης στον Υμηττό.

Το άγριο και το φυσικό για άλλη μια φορά εκδιώκονται από τον αστικό και τον περιαστικό χώρο και η εναπομένουσα φύση στέκει ανυπεράσπιστη απέναντι στην εκμετάλλευση και το κέρδος.

Καλούμε σε συνάντηση τους κατοίκους Χολαργού για την σύσταση πρωτοβουλίας κατοίκων για περαιτέρω ενημέρωση και διοργάνωση δράσεων στο δήμο μας αλλά και σε συντονισμό με τους υπόλοιπους δήμους όπου ήδη υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ [τέρμα οδού Περικλέους]

υπόψη ότι η επόμενη και τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Χολαργού, όπου θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις, είναι την ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
http://epitropilioupolis.blogspot.com/
http://prwkat.blogspot.com/
http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com/
http://protovkareas.blogspot.com/
http://prwtobouliabyrwna.blogspot.com/
http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.com/
http://protovoulialimou.blogspot.com/

Για την διάσωση του Υμηττού χρειάζεται άλλος ένας ΕΣΥ

No comments:

Post a Comment